Design og arkitektur på stort lerret: The True Cost

  • Sted Norsk design- og arkitektursenter (DOGA), Hausmanns gate 16 i Oslo
  • Arrangør Cinemateket og Norsk design- og arkitektursenter (DOGA)
  • Dato
  • Klokkeslett
  • Pris Visningen er gratis
  • Påmelding Meld deg på
  • Emner Filmvisning Framtanker
  • Del/kalender Kalender

Relatert

Framtanker Hovedbilde Foto Erik Furseth
-

Framtanker: Bærekraft på topptur

Todelt bilde av modell på catwalk og mann i fillete klær som går i en slum

Fra filmen "The True Cost".

Onsdag 18. november har vi gratis visning av dokumentaren The True Cost. Filmen retter et kritisk blikk på motbransjen og klesindustrien. Innledning ved Vincent Stanley fra Patagonia og Tone Skårdal Tobiasson fra NICE fashion.

Meld deg på her

Det koster å se bra ut. Prisen på klær har sunket markant de senere årene, mens kostnadene for samfunnet har økt betraktelig. Enkelte steder produseres klær under slavelignende forhold, og klesproduksjonen har ofte store miljømessige konsekvenser. The True Cost er filmet over hele verden, fra runways til slummen, og inkluderer intervjuer med noen av de viktigste stemmene for endring i bransjen inkludert Stella McCartney, Livia Firth, Vandana Shiva med flere.

Heldigvis finnes det klesprodusenter som tenker bærekraft i alle ledd. Før filmvisningen får du høre inspirerende innledninger ved Tone Skårdal Tobiasson, Norgesansvarlig og redaktør for NICE Fashion, og Vincent Stanley, Head of Patagonia Philosophy. Patagonia er en global, visjonær bedrift når det gjelder en helhetlig og bærekraftig forretningsmodell. Stanley er i Oslo i anledningen Framtanker: Bærekraft på bunnlinjen på DOGA 17. november, der han snakker mer om Patagonias filosofi.

Tittel: The True Cost
Opprinnelse: USA 2015
Regi: Andrew Morgan
Språk: Engelsk tale, utekstet
Lengde: 1t 22min
Aldersgrense: 12 år

Filmen vises på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i Hausmannsgate 16, og inngår i serien Design og arkitektur på stort lerret – et samarbeid mellom Cinemateket og DOGA.