Design og arkitektur på stort lerret: The Waiting Room

  • Sted Cinemateket, Dronningens gate 16, 0152 Oslo
  • Arrangør Cinemateket og Norsk design- og arkitektursenter DOGA
  • Dato
  • Klokkeslett -
  • Pris 50 kr (medlem) / 80 kr (ikke-medlem)
  • Emner Filmvisning Tjenestedesign
  • Del/kalender Kalender

Relatert

2014-05-27 - ARR - Tjenestedesign etter AT-ONE-metoden
-

AT ONE-workshop i tjenestedesign

Pasienter og helsepsersonell i bevegelse i et venterom

Fra filmen "The Waiting Room"

I The Waiting Room tas vi med til et offentlig sykehus i Oakland, California, i et område preget av fattigdom. Delvis gjennom ren observasjon og delvis gjennom voiceover, får vi et innblikk i et døgn ved sykehuset.

Filmen The Waiting Room blottlegger et system i desperat behov for endring. VI får se strømmen av pasienter – alt fra kreftsyke til deprimerte, skuddofre og feberlammede barn – og de ansattes iherdige innsats for å hjelpe.

Anders Hansen, rådgiver i design ved Norsk design- og arkitektursenter gir en introduksjon til det relativt nye fagområdet tjenestedesign, og hvordan designere bidrar til å forstå og endre komplekse systemer. I den norske helsesektoren har designere allerede bidratt til oppsiktsvekkende resultater, som for eksempel ved å korte ned ventetiden for norske brystkreftpasienter med hele 90 prosent. The Waiting Room viser hvor viktig det er å blottlegge og forsøke å forstå dagens situasjon for å i det hele tatt være i stand til å formulere problemene og definere løsningene.

«This is human drama at its most intense and universal. This is the rare film that can change the way you think and see the world.» – Mick LaSalle, San Fransicso Chronicle.

The Waiting Room
USA 2012
Regi: Peter Nicks
Engelsk tale, utekstet
1 t 21min
Aldersgrense: 15 år

Filmen vises på Cinemateket, og inngår i serien Design og arkitektur på stort lerret - et samarbeid mellom Cinemateket og Norsk design- og arkitektursenter.