Kurator Max Fraser

Max Fraser

– Jeg ønsker å tilføre ny energi og et inntrykk som bryter med forhåndsinntatte oppfatninger om hva norsk design er, sier kurator Max Fraser.

Max Fraser er designskribent, konsulent, kurator og redaktør. For nordmenn som ikke kjenner til ham fra før, kan man kort og godt si at Max Fraser er mannen som kjenner alt og alle på den britiske designscenen.

For 2016 er temaet ny norsk design som tydelig bærer i seg Norges lange, stolte designtradisjon. Kurator Fraser har valgt ut 17 designere og designkontorer som han mener er det fremste innen norsk design i dag.

– Jeg er imponert over energien og entusiasmen designerne har møtt meg med. Den norske designscenen er liten og mitt inntrykk er at den er preget av et fellesskap av likesinnede som sammen ønsker å vise seg fram internasjonalt. På den måten har det lille landet Norge utviklet et sterkt designomdømme rundt om i verden, og jeg føler meg privilegert som får være med på å ta dette videre, sier Fraser.

Han ønsker å tilføre ny energi og røske opp i de oppfatningene folk måtte ha av norsk design.

– Men jeg vil ikke at folk skal forlate utstillingen og bare tenke «OK, det var fint». Jeg ønsker at publikum skal få et forhold til designerne og at de fire dagene i London danner et grunnlag som tar dem med videre på ferden inn i den norske designfremtiden.

Les kurators statement og se video

Om Max Fraser

Kurator, kommentator og redaktør Max Fraser er en av Storbritannias mest respekterte autoriteter innenfor moderne design. Han var assisterende direktør for London Design Festival fra 2012 til 2015, og er grunnlegger og redaktør for London Design Guide. Han har skrevet en rekke designbøker, inkludert Design UK og Designers on Design, skrevet sammen med Sir Terence Conran. Som journalist bidrar han til en rekke forskjellige publikasjoner, alt fra håndverk til L'Uomo Vogue og Blueprint til Financial Times.

Pressekontakt

Andreas Birger Johansen
Seniorrådgiver, kommunikasjon
(+47) 90 60 34 96
aj@doga.no